Annons

Marias grova fillimpor

I2 st. Det här brödet mättar rejält, och är extra gott med en skiva lagrad ost. Plus i kanten för att det inte behöver jäsa!Tillagningstid; ca 10 min + tid i ugn.
Publicerad 25 november 2017
Marias grova fillimpa mättar rejält på morgonen.
Marias grova fillimpa mättar rejält på morgonen.Foto: Olof Elm

5 dl grahamsmjöl

5 dl vetemjöl

Annons

1,5 dl rågsikt

2 dl havregryn

1,5 dl vetekli

2 dl vetekross

5 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 liter filmjölk

1,5 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175C, och smöra och bröa två brödformar. Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan ner filmjölken och sirapen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme och 45 minuter till två timmar. Täck bröden med aluminiumfolie efter halva tiden. Låt svalna under bakduk.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons