Jennys kladdkaka

Bonus Weekend Artikeln publicerades
Jennys kladdkaka är hämtad från jennysmatblogg.nu. Missa inte den stora intervjun med stjärnbloggaren Jenny Warsén i Bonus Weekend.
Foto:Picasa
Jennys kladdkaka är hämtad från jennysmatblogg.nu. Missa inte den stora intervjun med stjärnbloggaren Jenny Warsén i Bonus Weekend.

Ingredienser:

3 ägg 3 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 4- 5 msk kakao 2 dl vetemjöl 150 gram smält smör 1 burk med karamelliserad mjölk Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen (karamelliserade mjölken) i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering. Serveras med lättvispad grädde.

Här hittar ni Jenny Warséns matblogg