Nattjästa frukostfrallor
1/4 pkt jäst (12,5 g)
2 dl fingervarmt vatten
0,5 dl mjölk
1,5 tsk salt
1 msk honung
knappt 0,75 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl special
solroskärnor
Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en bunke, tillsätt sedan mjölken. Rör i salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl special. Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev. Täck bunken med plastfolie och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen. Låt den stå i kylen över natten (allt från 10-16 timmar).När det är dags att baka ut brödet - sätt ugnen på 225C. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. (Du behöver alltså inte knåda den.) Lägg upp de 4 delarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla ytan på dem med lite vatten. Strö över lite solroskärnor och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.