Annons

Nattjästa frukostfrallor

4 st = lagom till 2 personer. Nattjäst bröd kan vara världens bästa uppfinning. Det här receptet ger fyra fantastiskt goda frallor. Tillagningstid: 5 min + jäsning + tid i ugn.
Publicerad 25 november 2017
Njut av nattjästa frukostfrallor på morgonen.
Njut av nattjästa frukostfrallor på morgonen.Foto: Olof Elm

1/4 pkt jäst (12,5 g)

2 dl fingervarmt vatten

Annons

0,5 dl mjölk

1,5 tsk salt

1 msk honung

knappt 0,75 dl grahamsmjöl

4 dl vetemjöl special

solroskärnor

Lös upp jästen i fingervarmt vatten i en bunke, tillsätt sedan mjölken. Rör i salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl special. Degen ska vara ganska kletig, och behöver inte arbetas mer än att den rörs samman med slev. Täck bunken med plastfolie och låt den stå framme i ca 30 min innan du stoppar in den i kylen. Låt den stå i kylen över natten (allt från 10-16 timmar).När det är dags att baka ut brödet - sätt ugnen på 225C. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i fyra delar. (Du behöver alltså inte knåda den.) Lägg upp de 4 delarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla ytan på dem med lite vatten. Strö över lite solroskärnor och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons