Annons

Hon leder Victoriakonserten i Borgholm: ”Det känns ärofyllt”

SVT-profilen Yvette Hermundstad, har nyligen avslutat ännu en säsong av Vinterstudion och nu gör hon sig redo för att leda firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland den 14 juli.
Borgholm • Publicerad 9 april 2019
Yvette Hermundstad.
Yvette Hermundstad.Foto: Janne Danielsson/SVT

– Det känns ärofyllt och roligt att programleda firandet av kronprinsessan, jag är mäkta förväntansfull. Jag ser fram emot födelsedagsfirandet, folkfesten på Öland och hyllandet av Victoriastipendiaten. Jag har ju förmånen att följa många av våra idrottare och vet hur mycket det här priset betyder för dem så det känns fint att få dela den här stunden med dem och kronprinsessan, säger Yvette Hermundstad.

Kronprinsessan Victoria firas traditionsenligt på Borgholms IP.
Kronprinsessan Victoria firas traditionsenligt på Borgholms IP.Foto: Erik Simander/TT

Yvette Hermundstad är mest förknippad med Vinterstudion och andra sportsändningar men hon har även varit programledare för bland annat Mitt i naturen och Årets kock. Hon har även tidigare erfarenhet av kungliga tv-program då hon var reporter under SVT:s sändningar av både prinsessan Estelles dop och prinsessan Madeleines bröllop.

Annons

– Jättekul att få jobba med en så erfaren och folkkär programledare som också har en så stark koppling till idrott. Detta då vi i programmet både delar ut Victoriastipendiet till en framstående svensk idrottare och samlar in pengar till kronprinsessan Victorias Fond med syfte att barn med funktionsnedsättning eller kronisk sjukdom ska ha möjlighet till en aktiv fritid, säger Stephan Rimér, VD Victoriadagarna.

Victoriakonserten äger rum på Borgholms idrottsplats och sänds i SVT1 och SVT Play söndag 14 juli kl 21.

Anna TörnkvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons