Annons

Åsa Jinder gör julkonserter på Vallens soppteater

Kalmar • Publicerad 11 oktober 2018

I december kommer Åsa Jinder till Kalmar för att ge fem julkonserter på Vallens soppteater. – Jag älskar Kalmar och jag älskar julen, säger hon.

Åsa Jinder.
Åsa Jinder.Foto: Anna Alverhag

Det är 7 till 9 december som Åsa Jinder ska göra de fem julkonserterna på Vallens soppteater i Kalmar. Konserterna heter ”Åsa Jinder sjunger julens pärlor på Vallen” och hon kommer att spela och sjunga tillsammans med Ölandspianisten Björn Erlandsson.

Annons

– Jag kommer även att bjuda in publiken till allsång, det blir mysigt, säger Åsa Jinder.

1979 blev Åsa Jinder Sveriges yngsta riksspelman, endast 15 år gammal. Hon spelar nyckelharpa, sjunger, komponerar och skriver musik. Sedan skivdebuten har hon gett ut över 20 album. 1991 gav hon ut skivan Stilla jul och 2008 Nu tändas tusen juleljus.

– En bättre julstämning än vad Åsa Jinder kan åstadkomma finns inte. Jag är väldigt glad över att få hit en så erkänd och populär folkmusiker, säger Jonas Hellberg, producent för Vallens soppteater.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons