Samarbete ger större kompetens

Oskarshamn Artikeln publicerades
Malin Wigren, Kristian Syrén och Anmol Rattan samarbetar för att optimera sina verksamheter.
Foto:Ola Antonsson
Malin Wigren, Kristian Syrén och Anmol Rattan samarbetar för att optimera sina verksamheter.

Trion Anmol Rattan, Malin Wigren och Kristian Syrén har ett starkt grepp över hotell- och restauranglivet i Oskarshamn. Och nu är man också etablerade i Kalmar där man driver Masala bar.

Listan över företag som trion driver är imponerande – eller vad sägs om Badholmen, Hotell Corallen, Pub Kråkan, Adels hotell i Oskarshamn och Masala bar i Kalmar. Företagen drivs genom ett gemensamt moderbolag som heter WRS holding.

Malin Wigren är vd för alla bolagen, Kristian Syrén har ansvar för kvalitet och fastigheter och Anmol Rattan är restaurangansvarig.

– För sex år sedan drev jag Kråkan, Badholmen och Adels hotell och jag tänkte att Corallen skulle vara ett bra komplement så jag började jobba in det, säger Anmol Rattan.

Han säger att han också såg kompetensen hos Malin och Kristian.

– Jag ville kunna gå vidare och utvecklas och då måste man ha rätt kompetens och rätt förutsättningar, säger Anmol.

Det nya upplägget sjösattes den 1 januari 2015 och trion är nöjda hittills men det finns mycket mer att göra.

– På det här sättet optimerar vi kompetensen och verksamheterna och det ger oss fler möjligheter att växa. Men både vi och vår duktiga personal måste fortsätta utvecklas och växa, säger Kristian Syrén.

Och vuxit har man gjort. I Kalmar driver man sedan ett år Masala bar.

– Vi har ändrat konceptet lite där nu och renodlat mer, säger Anmol Rattan som har stor kunskap om indisk matkultur och även ett stort nätverk.

– Masala bar är ett bra koncept och det kan växa till flera orter i framtiden, vi får se.

Närmast på tur står en vidareutveckling av Hotell Corallen. Man har redan provat lite spa - upplägg i mindre skala och det har varit väldigt lyckat.

– Vi vill hitta fler kombinationer med boende främst åt spa - hållet men även andra paket med mat, boende och aktiviteter. Det är något som efterfrågas mycket i dag, säger Kristian Syrén.

Alla tre är överrens om att den inledda avvecklingen av kärnkraften känns i Oskarshamn men säger att det gäller att inte stanna upp utan att hitta nya marknader och segment.

– Framtiden är vår, möjligheterna och förutsättningarna finns!