90 röda minuter

KFF förlänger med Etrit Berisha

90 röda minuter Artikeln publicerades

Etrit Berisha stannar i Kalmar FF. Under fredagen förlängde den 21-årige målvakten sitt kontrakt med ytterligare tre år och det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2013.

Inför säsongen 2009 tog Etrit Berisha steget upp från spetsgruppen till a-laget. Sedan dess har utvecklingskurvan pekat spikrakt uppåt för den Kosovo-födde målvakten. Under sommaren/hösten har Berisha varit Nanne Bergstrands förstaval mellan stolparna och därmed förpassat målvaktslegenden Petter Wastå till bänken. Totalt blev det 14 matcher från start i allsvenskan med sju hållna nollor och en räddningsprocent på 88 för Berisha som nu har tackat ja till ett nytt långtidskontrakt med Kalmar FF.

- Det känns riktigt bra att jag nu har skrivit på för ytterligare tre år i Kalmar FF. Efter de tre säsonger jag varit här så har jag utvecklats och lärt mig mycket, speciellt efter förra säsongen då jag fick en hel del speltid. Jag är tacksam mot alla i föreningen som har gett mig bra stöd under hela tiden. Under de kommande tre åren så ska jag, precis som tidigare, ge max varje gång och varje match se till att bli bättre för laget så att vi kan nå nya framgångar, säger Etrit Berisha till KFF:s hemsida.

Etrit Berisha har under hösten dragit med en herniaskada och opererades i Tyskland i slutet av november. Han har inte kunnat tränat så mycket under uppehållet, men räknar med att kunna gå för fullt igen om några veckor.

KFF:s klubbchef Svante Samuelsson är också nöjd med att man kommit fram till en lösning med Berisha som kom 2008 till Kalmar FF från 2 Krriku.

- Etrit etablerade sig i allsvenskan under förra säsongen och visade att han redan håller hög allsvensk klass. Han kommer att fortsätta att utvecklas ytterligare och vi är väldigt nöjda med att ha skrivit ett nytt avtal med honom, säger Svante Samuelsson.

Etrit Berisha blev även 2010 belönad med utmärkelsen för årets herrspelare inom Smålandsfotbollen.

Nu återstår det att se om Etrit Berisha kan följa upp 2010-års succésäsong även 2011.