Annons

Bostadshus utrymt - fler kan behöva utrymmas i branden

Ett lägenhetshus som ligger i vindriktning i relation till den kraftiga branden har behövt utrymmas. Räddningstjänsten befarar att de eventuellt kommer att behöva utrymma fler närliggande fastigheter.
Oskarshamn • Publicerad 1 juli 2018
Foto: DANIEL SVENSSON

Det är i nuläget oklart hur många personer som har fått lämna sitt hem i samband med branden på Kungsgatan som startade på Pub Kråkan.

I den drabbade fastigheten finns det både företag och lägenheter som fick utrymmas under lördagskvällen.

Annons

Under söndagen har även lägenhetshuset på andra sidan vägen fått utrymmas.

– Men vi kanske kommer att behöva utrymma fler fastigheter. De närmsta 200 meterna är det mycket rök, säger Jonas Neldemyr, inre befäl vid Oskarshamns räddningstjänst.

Jonas Neldemyr uppskattar att det kan bli så att cirka 100 personer kan behöva utrymmas.

– Det beror på vindriktningarna. Det finns en ganska stor byggnad nordost om branden. Behöver vi utrymma den kan det bli ganska mycket folk.

Om man behöver evakueras från sin fastighet knackar polisen på dörren och ansvarar för arbetet tillsammans med räddningstjänsten.

– Är man i behov av en tillfällig bostad, så hjälper vi till med det.

Jonas Neldemyr säger att rökutveckling nu har minskat avsevärt och att de som bor i de närliggande fastigheterna, bör kunna återvända till sina bostäder snart.

– Om man inte redan har fått tillgång till sin bostad än, bör man kunna få det snart.

Här läser du mer om branden i centrala Oskarshamn:

Texten uppdateras.

Martin SöderbergSkicka e-post
Emma Dahlquist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons