Annons

Populärt matkoncept till Kalmar: ”Är en bra restaurangstad”

Snart kommer ett helt nytt sätt att uppleva Kalmars restauranger. Utrustade med klippkort kommer deltagarna i Matnatten att testa signaturrätterna under en kväll.
Kalmar • Publicerad 2 september 2018
Foto: /TT

Matnatten har redan hunnit bli väletablerat i Malmö och nu tar evenemanget klivet till Kalmar, fredagen den 5 oktober.

– Vi har haft matnatten i Malmö i fem år och det har varit jätteuppskattat. Det är ett fantastiskt sätt för restauranger att synas på och visa upp sig för lokalborna men också för folk som reser till staden att upptäcka den genom att käka på olika restauranger, säger Emelie Wilander, projektledare på Taste Event, som arrangerar Matnatten.

Annons

För att delta i Matnatten köps först en biljett som sedan växlas in mot ett klippkort. Sedan kan deltagarna gå runt mellan restauranger i eventet och ta del av smakprov på deras signaturrätter.

”Det är en rätt så tråkig månad så då är det kul att hitta på något annorlunda.”
Foto: Lars Pehrsson / SvD / TT

För varje biljett ingår åtta provsmakningar och i Kalmar är restaurangerna uppdelade i två rundor med totalt 14 restauranger i nuläget.

– Kalmar är en bra restaurangstad och har en väldigt tät stadskärna vilket gör att det är kul att dela upp restaurangerna på en runda så att man får smaka på mer under en kväll, säger Emelie Wilander.

Trots att det inte är premiär förrän i oktober har biljettförsäljningen redan tagit fart. Skulle det bli slutsålt innebär det sammanlagt 800 matsmakare på Kalmars gator under en och samma kväll.

– Eftersom vi redan nu säljer biljetterna jättebra tror jag att det blir slutsålt och en succé och att vi får en fortsättning på evenemanget. Vi hoppas vi är i Kalmar för att stanna, säger Emelie Wilander.

En av restaurangerna i Kalmar som hakat på konceptet är Kalmar Kött & Bar.

– Vi tycker det verkar vara en kul grej. Det har varit framgångsrikt i andra städer. Sedan är det en rätt så tråkig månad så då är det kul att hitta på något annorlunda. Det är bra för gästerna att få testa lite olika restauranger för nästan inga pengar, säger Helén Rasmussen, ägare.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons