Annons

”Oskarshamn är moget för pride”

I morgon fredag är det premiär för Oskarshamns första prideparad. Linn Engelholm håller i trådarna tillsammans med Simon Nord.
Oskarshamn • Publicerad 5 september 2019
Linn Engelholm och Simon Nord är nöjda med uppslutningen till prideparaden.
Linn Engelholm och Simon Nord är nöjda med uppslutningen till prideparaden.Foto: Ola Antonsson

Hur känns det så här nära inpå evenemanget?

– Just nu är det helt ärligt superstressigt men det känns samtidigt fantastiskt bra att allt flyter på så bra och att paraden har fått så positiv respons. Det som startade som en kul grej har vuxit till något mycket större.

Annons

Hur många har anmält att de vill gå?

– Om jag har räknat rätt är det 35 olika företag och föreningar som har föranmält sig. Bara där blir vi minst 200 personer. Sedan vet vi att även många privatpersoner planerar att gå i paraden. På Facebook har 250 personer klickat i att de kommer.

Är ni förvånade över responsen?

– Ja, absolut, det här hade vi inte räknat med. Intresset visar med stor tydlighet att Oskarshamn är moget för pride, bara för några år sedan hade uppslutningen nog sett annorlunda ut. Responsen är ett bevis på att Oskarshamn inte längre kvalar in som en fördomsfull småstad.

Hur ska man göra om man vill vara med i paraden?

– Då ska man komma till Lilla torget mellan halv sex och sex på fredagseftermiddagen. Programmet börjar tidigare så man får gärna komma innan dess också, men det är då som vi ska fylla på paraden med privatpersoner. Vid sex är tanken att vi ska börja gå.

Och vilken väg tar ni?

– Vi går först upp till Stora torget och vidare bort mot kulturhuset. Sedan går vi Södra Långgatan och tar till höger in på Stengatan. Tillbaka till Lilla torget går vi via Köpmangatan.

Hur avslutas kvällen?

– Med en stor pridefest på Pub Munthes.

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons