Annons

Franskt angrepp mot syriska regimen

Frankrike anklagar den syriska regimen för att bryta mot den bräckliga vapenvilan och underminera det internationella samfundets försök att få slut på kriget, som har pågått i fem år.(TT)
Publicerad 1 april 2016

En talesperson för det franska utrikesdepartementet säger även att regimens flygattacker på torsdagen mot förorter till Damaskus, då dussintals personer dödades eller skadades, medvetet riktades mot civila.

Tidigare har USA uttryckt bestörtning över regeringsstyrkornas anfall mot den rebellkontrollerade staden Deir al-Asafir, öster om Damaskus, i torsdags. Minst 33 människor dödades, däribland flera barn, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

Annons

"Vi fördömer i starkaste ordalag sådana attacker som riktas mot civila" säger Vita husets talesperson John Kirby i ett uttalande.

Östra Ghouta, där Deir al-Asafir ligger, omfattas av den tillfälliga vapenvilan i Syrien. SOHR beskriver torsdagens attack som det största brottet mot överenskommelsen i området sedan den trädde i kraft 27 februari. Östra Ghouta domineras av gruppen Jaish al-Islam som är inkluderad i vapenvilan, men där finns också fickor av jihadister från Nusrafronten som står utanför uppgörelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons