Annons

Uppgift: Syra hittat i saudiske konsulns hem

Spår av frätande syra har hittats i den saudiske generalkonsulns residens i Istanbul, uppger en källa inom den turkiska åklagarmyndigheten för tv-bolaget al-Jazira. Fyndet ska ha gjorts i samband med utredningen av mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Spår av frätande syra har hittats i den saudiske generalkonsulns residens i Istanbul, uppger en källa inom den turkiska åklagarmyndigheten för tv-bolaget al-Jazira. Fyndet ska ha gjorts i samband med utredningen av mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat.

Enligt uppgifterna, som inte har bekräftats från officiellt håll, fanns syran i anslutning till en brunn. Källan säger att de turkiska utredarna nekades full tillgång till brunnen när de undersökte residenset i mitten av oktober, men att de ändå lyckades ta några snabba prover från toppen av brunnen med hjälp av spön.

Annons

Proverna har nu undersökts och konstaterats innehålla fluorväte och andra kemikalier, enligt källan.

Jamal Khashoggi, som levde i exil i USA sedan 2017, försvann när han den 2 oktober gick in på det saudiska konsulatet i Istanbul. Efter internationella påtryckningar har Saudiarabien medgett att han dödats på konsulatet.

Kroppen har inte återfunnits.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons