Annons

UAE: Paus i offensiv mot Jemens livlina

Förenade arabemiraten (UAE) har pausat sin offensiv mot Huthirebellerna i den viktiga hamnstaden al-Hudaydah i Jemen, skriver landets utrikesminister Anwar Gargash på Twitter. Han säger att syftet är att ge utrymme för att eventuellt kunna nå en förhandlingslösning ledd av FN-sändebudet Martin Griffiths.(TT)
Publicerad 1 juli 2018

Förenade arabemiraten (UAE) har pausat sin offensiv mot Huthirebellerna i den viktiga hamnstaden al-Hudaydah i Jemen, skriver landets utrikesminister Anwar Gargash på Twitter. Han säger att syftet är att ge utrymme för att eventuellt kunna nå en förhandlingslösning ledd av FN-sändebudet Martin Griffiths.

Enligt Gargash trädde pausen i kraft den 23 juni och de regeringstrogna styrkorna uppges invänta resultatet av Griffiths kommande besök i det rebellkontrollerade Sanaa. FN vill att Huthirebellerna ska lämna över kontrollen av staden till världsorganisationen.

Annons

Offensiven mot den jemenitiska staden inleddes trots varningar från hjälporganisationer som behöver hamnen för att få in bistånd till den av krig och hunger svårt prövade befolkningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons