Annons

Twitter stänger en miljon konton - om dagen

Under maj och juni har plattformen Twitter stängt mer än 70 miljoner användarkonton, eller mer än en miljon om dagen. Takten har fortsatt i juli, rapporterar The Washington Post.(TT)
Publicerad 7 juli 2018

Under maj och juni har plattformen Twitter stängt mer än 70 miljoner användarkonton, eller mer än en miljon om dagen. Takten har fortsatt i juli, rapporterar The Washington Post.

Antalet nedstängda konton i kampen för att stoppa desinformation och fejkade inlägg har mer än fördubblats sedan i oktober förra året. Twitter bekräftar för tidningen att de betydligt ökat takten efter att bolaget i den amerikanska kongressen avslöjat att ryska fejkkonton användes för att påverka det amerikanska valet.

Annons

Åtgärderna mot oönskade konton gör att Twitter kan tappa stort i antalet månatliga användare det andra kvartalet, enligt en källa med insyn.

Men Del Harvey, Twitters chef för säkerhet och pålitlighet, menar att den aggressiva kampen inte haft "en stor påverkan" på antalet aktiva användare.

Han menar att ett dilemma som Twitter har är balansgången mellan yttrandefrihet och att inlägg kan avskräcka andra personer från att yttra sig.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons