Annons

Trump: Våldet är fejkmediernas fel

USA:s president Donald Trump anklagar vad han kallar för "fejkmedier" för den våg av politiskt kopplat våld som präglat tiden innan mellanårsvalet till kongressen på tisdag. - Det är fejkmedierna som ligger bakom våldet, sade han till journalister vid en kort pressträff utanför Vita huset på fredagen.(TT)
Publicerad 2 november 2018
””

En fanatisk Trumpanhängare greps i förra veckan misstänkt för att ha skickat rörbomber till flera personer som uttryckt kritik mot den amerikanske presidenten. Bland dem som fick ta emot bomber märktes den tidigare presidenten Barack Obama och hans familj, den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton och hennes make ex-president Bill Clinton och skådepelaren Robert de Niro.

I lördags sköt en man ihjäl elva människor i en synagoga i Pittsburgh. Mannen hade uttryckt hat mot migranter och mot judar.

Annons

Donald Trump har efter dåden fått hård kritik för att han genom sitt språkbruk riskerar att trigga igång extremistiska känslor, exempelvis när han talar om en "invasion" av migranter.

””
””

Ett ordkrig mellan Trump och medierna har i princip pågått sedan han inledde sin kampanj inför 2016 års presidentval.

Nyligen påpekade också USA:s president att journalister låter bli att rapportera om hans framgångar.

Under Trumps många framträdanden inför mellanårsvalet till representanthuset och delar av senaten på tisdag refererar han ofta till "fejkmedierna", vilket alltid generar en mängd burop från publiken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons