Annons

Trump tror Kina underminerar nedrustning

USA:s president Donald Trump misstänker att Kina kan försöka sätta käppar i hjulet för försöken att få Nordkorea att avveckla sina kärnvapen. Men Trump litar på att Nordkoreas ledare håller överenskommelsen som landet gjorde med USA förra månaden, tillägger han.(TT)
Publicerad 9 juli 2018

USA:s president Donald Trump misstänker att Kina kan försöka sätta käppar i hjulet för försöken att få Nordkorea att avveckla sina kärnvapen. Men Trump litar på att Nordkoreas ledare håller överenskommelsen som landet gjorde med USA förra månaden, tillägger han.

"Jag tror att Kim Jong-Un respekterar avtalet vi skrev under och ännu viktigare, vårt handslag. Vi kom överens om att kärnvapennedrusta Nordkorea", twittrar Trump och fortsätter: "Kina, å andra sidan, kan försöka påverka överenskommelsen negativt på grund av vårt ställningstagande om Kinas handel - hoppas inte!"

Annons

USA:s utrikesminister Mike Pompeo sade i helgen att de fortsatta diskussionerna med Nordkorea kring överenskommelsen kan bli svåra, och Nordkorea har kommit med skarpa uttalanden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons