Annons

Tredje man pekas ut i nervgiftsattacken

En tredje rysk man påstås vara inblandad i nervgiftsattacken i Salisbury i Storbritannien, enligt den ryska nyhetssajten Fontanka, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Han uppges likt de två tidigare utpekade vara en person inom den ryska militära underrättelsetjänsten GRU.(TT)
Publicerad 10 oktober 2018

Han uppges likt de två tidigare utpekade vara en person inom den ryska militära underrättelsetjänsten GRU. Enligt sajten visar dokument att mannen besökte Storbritannien under 2016, 2017 och 2018 samt att han lämnade landet den 4 mars i år, samma dag som de övriga två misstänkta agenterna.

Uppgifterna har inte bekräftats från annat håll.

Annons

Förra månaden publicerade tidningen The Telegraph uppgifter om att den brittiska polisen identifierat en tredje rysk man som inblandad i nervgiftsattacken mot den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter i brittiska Salisbury i mars.

Det var den grävande journalistgruppen Bellingcat som röjde namnet på de två förstnämnda ryska männen. Den ene, Ruslan Bosjirov, namngavs som Anatolij Tjepiga, och den andre, Aleksandr Petrov, namngavs som Aleksandr Jevgenjevitj Misjkin.

De två har inte gripits. Däremot har de framträtt i den ryska, statliga propagandakanalen RT och hävdat sin oskuld. Båda säger att de befann sig i Salisbury i egenskap av turister.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons