Annons

Svenska i branden: "En helt osannolik vecka"

De rökfyllda gatorna ligger öde. Skolan är stängd, affärerna likaså. Hela familjen Apodaca följer spänt utvecklingen framför tv:n hemma i villan i Thousand Oaks. - Fönsterna är stängda, men lukten sipprar in ändå, berättar svenska Angelica Apodaca på telefon.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Bara ungefär två kilometer från evakueringsgränsen sitter familjen på helspänn. Två barn, två vuxna, tre hundar, en häst - och en mamma och syster som är på besök från Sverige.

””

Hennes hem ligger nordväst om Los Angeles i Thousand Oaks, staden som förutom branden även skakats av en masskjutning på en bar där tolv personer dog natten till i torsdags.

””
Annons

Mobilerna redo

Hon berättar att hela familjen sovit dåligt de senaste nätterna. Mobilerna håller de ständigt fulladdade och inom räckhåll. Ibland plingar det till, och då kan det vara sms från räddningstjänsten med information.

””

Värdepapper, foton, tavlor, extrakläder, hundkoppel och andra saker. Skulle den där knackningen plötsligt höras, har hon fyllt bilen som står redo ute på gården.

””

"Olustig känsla"

Förutom bostadshus är många andra ställen i området, som restauranger, vinodlingar och historiska platser, också i farozonen.

””

Hur hårt området där familjen bor kommer att drabbas ligger helt i vindarnas händer. Angelica Apodaca berättar att det varit lite lugnare nu under lördagen men att vindarna kommer att tillta igen i morgon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons