Annons

En av två svarta lådor bärgad efter krasch

Dykare har gjort ett viktigt fynd i sökandet efter Lion Airs förolyckade flygplan i Indonesien. - Vi har hittat en av de svarta lådorna, säger Soerjanto Tjahjono, chef för Indonesiens haverikommission. Den upphittade lådan, en av planets två så kallade svarta lådor, är intakt.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Den upphittade lådan, en av planets två så kallade svarta lådor, är intakt. Enligt myndigheterna handlar det om lådan med flygdata, medan man fortsätter söka efter planets "cockpit voice recorder" (CVR), som spelar in ljudet från förarkabinen och piloternas samtal med flygledningen.

Den enda information som är känd sedan tidigare är den som sänds automatiskt och som visar att planet, som störtade bara minuter efter att det lyft från Jakarta i måndags, hade problem med både hastighet och höjd.

Annons

Flygplanstypen, Boeing 737 Max 8, är ett av världens nyaste och mest avancerade passagerarplan. Planet hade bara varit i bruk i två månader, och i luften i 800 timmar. De svarta lådorna är nyckeln till att förstå vad som orsakade olyckan.

””
””

Myndigheterna utesluter att det finns några överlevande, hittills har bara kroppsdelar hittats, tillsammans med kläder, skor, plånböcker och mobiltelefoner. Kvarlevorna skickas till sjukhus för dna-analys. På onsdagskvällen identifierades det första offret.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons