Annons

Svåra översvämningar i Thailand

Ovanligt kraftiga monsunregn har orsakat översvämningar i södra Thailand. Svenskar befinner sig i de drabbade områdena. Invånare på flera håll i landets sydliga delar kämpar mot vattenmassorna efter en period av intensivt regnande.(TT)
Publicerad 5 januari 2017

Invånare på flera håll i landets sydliga delar kämpar mot vattenmassorna efter en period av intensivt regnande. I en av provinserna, Phatthalung, har över 500 byar och nära 60 000 personer drabbats, skriver Bangkok Post. Till följd av översvämmade vägar och järnvägar har också buss- och tågförbindelser till landets södra delar ställts in.

Även i de norra delarna av Malaysia, som gränsar till södra Thailand, har tusentals personer evakuerats i väntan på att vattennivåerna ska dra sig tillbaka.

Annons

Redan i december rapporterades att 14 personer hade omkommit i de thailändska översvämningarna, trots att årets sista månad vanligtvis innebär att den torrare säsongen inleds och turisterna strömmar till i stor omfattning.

Svenska utrikesdepartementet säger till TT att man inte har fått några rapporter om skadade medborgare. Inte heller resebyråerna Tui, Ving och Apollo har information om några kunder som har råkat illa ut. Majoriteten av deras resenärer befinner sig i delar av landet som inte drabbats av översvämningar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons