Annons

Sunday Times: May närmare brexitavtal

Förberedelserna för ett avtal om brexit mellan Storbritannien och EU är betydligt längre framskridna än vad som hittills avslöjat. Det uppger tidningen Sunday Times med hängivning till insatta källor.(TT)
Publicerad 3 november 2018

En tullunion som omfattar hela Storbritannien kommer att skrivas in i den bindande överenskommelse som ska reglera det brittiska utträdet ur EU. Det innebär att den nödlösning som diskuterats för att undvika en hård gräns mellan det brittiska Nordirland och republiken Irland inte kommer att behövas, enligt källorna.

Frågan om gränsen mellan Nordirland och resten av Irland är en av de svåraste frågorna att lösa i skilsmässoförhandlingarna mellan London och Bryssel

Annons

Avtalet kommer också att innehålla en utträdesklausul som ska tillåta premiärminister Theresa May att övervinna motståndet från EU-skeptiska brexitpåskyndare, enligt källorna.

May sägs också vara på god väg att säkra ett framtida ekonomiskt partneravtal med EU som tillåter London att hålla vägen öppen för ett frihandelsavtal likt det Kanada har med unionen.

En talesman för premiärministerns kansli i London kallar i en kommentar till Reuters Sunday Times artikel för "spekulationer" och tillägger att förhandlingarna pågår.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons