Annons

Storbritannien varnas för "Brexit"

Nu får britterna ytterligare varningar om vad ett utträde ur EU skulle innebära. I ett öppet brev till tidningen Daily Mail skriver fem tidigare Natochefer bland annat att Storbritanniens inflytande i världspolitiken kommer att minska:(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Nu får britterna ytterligare varningar om vad ett utträde ur EU skulle innebära. I ett öppet brev till tidningen Daily Mail skriver fem tidigare Natochefer bland annat att Storbritanniens inflytande i världspolitiken kommer att minska:

"Brexit kommer utan tvivel leda till ett minskat brittiskt inflytande, det kommer att underminera Nato och ge stöd till västs fiender precis när vi inom den euro-atlantiska gemenskapen behöver stå sida vid sida mot våra gemensamma hot".

Annons

I ett annat brev, inskickat till Times, varnar också tretton amerikanska tidigare statssekreterare och nationella säkerhetsrådgivare:

"Vi oroas över att Storbritannien inflytande kommer att minskas och att Europa kommer att bli försvagat på ett farligt sätt om landet lämnar EU", skriver de.

Även USA:s president Barack Obama har varnat britterna för att lämna unionen, vilket de röstar om den 23 juni.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons