Annons

Stödfusk utreds hos Le Pen

Franska Nationella fronten anklagas för att fuska med stödpengar från EU-parlamentet. Parlamentets talman Martin Schulz meddelade i går att EU:s antikorruptionsenhet (Olaf) informerats om misstankarna mot Marine Le Pens franska nationalistpopulister.(TT)
Publicerad 10 mars 2015

Parlamentets talman Martin Schulz meddelade i går att EU:s antikorruptionsenhet (Olaf) informerats om misstankarna mot Marine Le Pens franska nationalistpopulister. Efter att ha tagit del av hur partiet är organiserat ifrågasätter parlamentet om 20 av de assistenter som arbetar för Nationella frontens EU-parlamentariker verkligen gör det.

"Assistenter som betalas av EU-parlamentet måste göra arbete som direkt är kopplat till en ledamots mandat i parlamentet", heter det i uttalandet.

Annons

Partiledaren Marine Le Pen har hittills reagerat med en fnysning.

"EU-parlamentets talman slår på stora trumman. En stämning mot honom för falska anklagelser kommer att lämnas in", lovar Le Pen via sitt twitter-konto.

Partikamraten Florian Philippot ger i sin tur parlamentet åtminstone ett halvt rätt:

"Våra assistenter arbetar inte för EU, utan emot", skriver Philippot.

Nationella fronten blev största franska parti i EU-parlamentsvalet i fjol med totalt 24,8 procent av rösterna och 24 mandat.

I EU-parlamentet har dock partiet ytterst begränsat inflytande, eftersom man inte lyckats hitta tillräckligt många likasinnade för att starta en partigrupp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons