Annons

Snökaos och lavinfara i Alperna

De enorma mängder snö som fallit i Alperna den senaste veckan fortsätter att orsaka problem. Drygt 20 människor har omkommit och nya lavinvarningar har utfärdats. I Bayern i södra Tyskland arbetar tusentals med att skotta bort snö från tak som riskerar att rasa in.(TT)
Publicerad 12 januari 2019

Snöfallet har lamslagit delar av Europa de senaste dagarna. Bergsbyar har blivit avskurna, vägar stängts av och skolor har hållit stängt. I de schweiziska Alperna vällde en lavin in i en hotellrestaurang på fredagen och tre personer fick lättare skador.

I Österrike arbetar hundratals soldater med att skotta bort närmare två meter snö från hustaken. Under lördagen utfärdades nya lavinvarningar i landet, som ligger på den näst högsta nivån, och utanför Salzburg sprängdes en lavin, uppger nyhetsbyrån APA.

Annons

Minst 21 väderrelaterade dödsfall har rapporterats på kontinenten de senaste tio dagarna, skriver Deutsche Welle. I Tyskland omkom en nioårig pojke på torsdagen sedan han fått ett fallande trä över sig och i Österrike har sju skidåkare och snowboardåkare omkommit sedan förra lördagen.

Även i Bayern i södra Tyskland har snön orsakat problem. Ett antal människor fick tillbringa natten till lördagen i sina bilar på autobahn A8 och 90 flygavgångar fick ställas in på Münchens flygplats på fredagen, rapporterar Reuters. Omkring 5 000 räddningsarbetare är ute för att skotta bort snö från vägar och tak som riskerar att rasa.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons