Annons

Slogs mot haj - med surfbräda

En surfare på Australiens östkust tog till brädan efter att en haj bitit honom i benet. - Den högg tag i hans ben och drog honom av brädan som han sedan använde för att slå bort hajen, säger David Wright, borgmästare i Ballina cirka 7,5 mil norr om Sydney, till lokala medier.(TT)
Publicerad 7 november 2018

En surfare på Australiens östkust tog till brädan efter att en haj bitit honom i benet.

””

43-åringen, som uppger att hajen var cirka 1,5 meter lång, fick ett 20 centimeter djupt hack i benet och fördes snabbt till sjukhus. Stranden och omkringliggande områden evakuerades i 24 timmar medan myndigheten försökte identifiera hajsorten.

Annons

Incidenten inträffade bara några dagar efter att en simmare vid Whitsundayöarna i nordöstra delstaten Queensland dött i en annan hajattack, som blev den tredje på två månader i turistområdet. Sex hajar fångades då in och dödades av myndigheterna till följd av de tidigare olyckorna i september.

Experter säger att hajattackerna ökar i takt med att olika vattensporter blir allt mer populära och fiskarna som hajarna äter rör sig närmare stränderna - dödsfall är dock fortfarande mycket ovanligt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons