Annons

Sked i trosa räddning från äktenskap

Den brittiska aktivistgruppen Karma Nirvana, som arbetar mot tvångsäktenskap, sprider nu en metod som ska rädda brittiska flickor som mot sin vilja ska föras till utlandet för att där giftas bort, rapporterar Yle. Metoden går ut på att flickan placerar en sked i sin trosa.(TT)
Publicerad 10 maj 2016

Den brittiska aktivistgruppen Karma Nirvana, som arbetar mot tvångsäktenskap, sprider nu en metod som ska rädda brittiska flickor som mot sin vilja ska föras till utlandet för att där giftas bort, rapporterar Yle.

Metoden går ut på att flickan placerar en sked i sin trosa. Den ger utslag i säkerhetskontrollen på flygplatsen och flickan kommer då att föras till ett enskilt rum, då metallföremålet finns nära hennes underliv. Där kan hon sedan larma personalen vad som håller på att hända och eskorteras ut från flygplatsen utan att föräldrar eller andra medföljande ser det.

Annons

Enligt Yle har gruppen bara i år fått samtal från nästan 6 000 brittiska tonårsflickor som befarar att deras föräldrar tänker gifta bort dem utomlands.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons