Annons

Skadestånd för våldtäktsreportage

En högskoleanställd får tre miljoner dollar (motsvarande 27 miljoner kronor) i skadestånd av tidningen Rolling Stone och en reporter. Kvinnan blev enligt domstol förtalad i samband med ett våldtäktsreportage från University of Virginia.(TT)
Publicerad 8 november 2016

En högskoleanställd får tre miljoner dollar (motsvarande 27 miljoner kronor) i skadestånd av tidningen Rolling Stone och en reporter. Kvinnan blev enligt domstol förtalad i samband med ett våldtäktsreportage från University of Virginia.

I fredags kom den federala domstolen i Charlottesville, Virginia, fram till att de uppgifter om kvinnan som fanns i reportaget var kränkande. Hon framställdes enligt rätten som kallsinnig till en anmälan om att en student utsatts för sexuella övergrepp.

Annons

Domstolen har nu meddelat att journalisten Sabrina Rubin Erdely ska betala två miljoner dollar och hennes arbetsgivare en miljon till henne.

Texten publicerades 2014 men drogs tillbaka när oklarheter framkom.

Reportaget tillkom mot bakgrund av återkommande rapporter om övergrepp som inträffar på högskolor i USA, till exempel vid "nollningar" när studenterna festar hårt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons