Annons

Sex gripna för attentatsplaner mot Macron

Sex personer med kopplingar till högerextrema grupper har gripits i Frankrike misstänkta för att ha planerat någon form av attack eller attentat mot president Emmanuel Macron. De misstänkta ska ha haft en "lös plan" för ett våldsamt dåd mot presidenten, enligt en källa nära utredningen.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Sex personer med kopplingar till högerextrema grupper har gripits i Frankrike misstänkta för att ha planerat någon form av attack eller attentat mot president Emmanuel Macron. De misstänkta ska ha haft en "lös plan" för ett våldsamt dåd mot presidenten, enligt en källa nära utredningen.

Gripandena skedde i Isère, sydöst om Lyon, samt i Moselle, nära gränsen mot Tyskland och Luxemburg, och i Ille-et-Vilaine i nordväst. Det handlar om fem män och en kvinna mellan 22 och 62 år, rapporterar CNN med hänvisning till säkerhetskällor.

Annons

De sex har alla kopplingar till extremhögern, enligt ett uttalande från det franska inrikesdepartementet. Hur de sedan ska ha samarbetat är oklart.

Gripandena kommer efter att Emmanuel Macron under söndagen intervjuades i tidningen Le Courrier Picard om ökande hot från extremhögern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons