Annons

Sajter för amorösa Trump- och Sandersfans

Ilskan och den djupa splittringen efter presidentvalet i USA håller i sig - och har resulterat i särskilda dejtingsajter för politiskt likasinnade. Störst aktivitet verkar råda bland kärlekskranka Trumpanhängare.(TT)
Publicerad 3 januari 2017

Det är inte bara släktmiddagar som ställs in eller förstörs av giftiga diskussioner om Donald Trump och Hillary Clinton. Även lovande träffar mellan presumtiva turturduvor har saboterats när det visat sig att de stödde olika kandidater i presidentvalet i november. Detta vill grundaren av sajten Trumpsingles råda bot på.

””

"Avgörande faktor"

Annons

Föga förvånande lovar webbplatsen att "göra dejting stort igen", ett eko av republikanen Trumps kampanjslogan, "Gör Amerika stort igen". Över 12 000 personer uppges ha registrerat sig och gått igenom den ideologiska screening som sägs påvisa att de verkligen gillar Trump. De allra flesta är vita, enligt en rundsurfning på sajten.

Liknande sidor är på gång för singlar som stödde demokraten Bernie Sanders i de demokratiska primärvalen (Facebook-varianten har tusentals följare). Och det finns en registrerad sajt för "Hillary-singlar", men den är under uppbyggnad. Carolin Dahlman, politisk redaktör på liberala Kristianstadsbladet, författare och tidigare kärlekscoach, säger att fenomenet är både bra och dåligt.

””

Äktenskapstycke på insidan

Människor har i alla tider sökt sig till likasinnade, äktenskapstycke gäller även insidan, understryker Dahlman. Före internets och de så kallade filterbubblornas tid hittade par varandra i ungdomsförbund, idrottsklubbar eller kyrkan. Men att enbart umgås med sådana som tycker som en själv kan vara farligt.

””
””

Själv fick hon i fjol stor uppmärksamhet i sociala medier för en ledare med rubriken "jag kysser inte Sverigedemokrater". I texten förklarar hon varför hon, på en dejtingsajt, skrivit på sin profil att hon inte vill gå på träff med SD-anhängare, eftersom värderingar är viktigt för henne.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons