Annons

Iranier dödade och skadade i Syrien

Den tillfälliga vapenvilan i den syriska staden Aleppo har förlängts med ett tredje dygn. Men i andra delar av landet fortsätter dödandet - bland annat har minst 13 iranska revolutionsgardister stupat.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

De senaste dagarna har 13 revolutionsgardister stupat och 21 skadats i strider omkring byn Khan Tuman, cirka en mil sydväst om Aleppo, enligt statliga iranska nyhetsbyrån Irna. Iranierna slåss på regimens sida, som förlorade omkring 30 soldater i stupade i striderna mot den al-Qaidakopplade Nusrafronten och andra jihadistiska rebeller, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som rapporterar om striderna från Storbritannien.

Det totala antalet dödade ska vara omkring 70, men det är oklart hur många som var civila.

Annons

Förlängd vapenvila

Vapenvilan förlängs i Latakia och staden Aleppo "från 00.01 den 7 maj till totalt 72 timmar" på initiativ av den ryska sidan, uppger det ryska försvarsdepartementet i ett uttalande. Även USA, som har arbetat med Moskva för att sätta press på regimen att stoppa striderna, bekräftade uppgiften.

””

Vapenvilan skulle ha löpt ut tidigt på lördagen efter att invånarna fått en respit från två veckors strider som har dödat mer än 280 civila.

Kvinnor och barn

Åtgärden är en del av internationella ansträngningar att få fart i fredssamtalen som syftar till att få ett slut på kriget som har pågått i fem år och dödat mer än 270 000 människor.

Men också på andra håll i Syrien fortsatte blodspillan, däribland i det rebellkontrollerade östra Ghouta i utkanten av huvudstaden Damaskus.

I norra delarna av provinsen Aleppo dödades sex människor, däribland kvinnor och barn, i nattliga och sannolikt USA-ledda flygangrepp mot tillhåll för extremistgruppen Islamiska staten (IS), uppger SOHR.

Även tolv IS-stridande ska ha dödats i sammandrabbningar mot andra rebeller.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons