Annons

Rekordpublik för Clinton

Presidentkandidaterna i USA spurtade in i det sista. Demokraten Hillary Clinton fick draghjälp av tungt artilleri; två presidenter och superstjärnor. - Var en del av historien.(TT)
Publicerad 8 november 2016
Presidentkandidaterna i USA spurtade in i det sista. Demokraten Hillary Clinton fick draghjälp av tungt artilleri; två presidenter och superstjärnor. - Var en del av historien. Jag vill att ni slåss för er framtid och för framtiden för våra barn, säger

I Philadelphia möttes Hillary Clinton av en rekordpublik.

Först sjöng Jon Bon Jovi och Bruce Springsteen, i Clintons näst sista framträdande under valspurten.

Annons

"The Boss" uppmanade publiken att visa att de står på "rätt sida av historien" i presidentvalet 2016.

Både tidigare president Bill Clinton och presidentparet Barack och Michelle Obama talade också, inför en publik på omkring 40 000 personer vid Independence Mall i Philadelphia.

Det är rekord för Clinton, enligt hennes kampanj. Tidigare var publikrekordet 18 500 under ett framträdande i Ohio, skriver AFP.

"Ni måste rösta"

Obama uppmanade väljarna att "avvisa rädsla och välja hopp" på valdagen.

Hillary Clinton själv talade också om vikten av att rösta, och radade upp en rad politiska löften som kommer att infrias om hon väljs, medan publiken skanderade "Hillary, Hillary".

””
””

Hon varnade också för motståndaren, republikanen Donald Trump.

””

Därefter tackade hon för sig och åkte vidare till North Carolina.

"President för alla"

Under en sista maratondag besökte Hillary Clinton tre delstater och fyra städer: Pittsburgh, Pennsylvania, Allendale, Michigan, Philadelphia, Pennsylvania och Raleigh, North Carolina - alla vågmästarstater där en seger är viktig för att Clinton ska bli USA:s första kvinnliga president.

Annons

Clinton - som fått stöd av stjärnor som Beyoncé, Jay Z och Katy Perry de senaste dagarna - lanserade också ytterligare ett supernamn i sista stund vid valframträdandet vid midnatt i Raleigh, North Carolina: Lady Gaga.

I North Carolina är det enligt mätningar och prognoser superjämnt mellan de båda kandidaterna.

"Vilken kampanj"

Även Donald Trump besökte Raleigh, North Carolina, under slutspurten, och även Sarasota, Florida, Scranton, Pennsylvania, Manchester, New Hampshire.

I Sarasota i Florida sade Trump att valet av honom till president är en signal om slutet för "det korrupta etablissemanget i Washington".

Han gav sig också tid för en stunds eftertanke:

””

Under valkampanjen i Manchester, New Hampshire, fick han stöd av sin populära dotter Ivanka Trump.

På valdagen besöker han Grand Rapids, Michigan, med vicepresidentkandidaten och guvernören Mike Pence. Valvakan, "Donald J Trump Victory Party", hålls i New York på hotellet Hilton Midtown.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons