Annons

Polisräd mot japansk maffiagrupp

En utbrytargrupp till brottsyndikatet Yamaguchi, Japans mäktigaste Yakuzagrupp med 23 000 medlemmar, har fått besök av polisen. Yamaken-gumi som utbrytargruppen kallar sig anklagas för att utklädda till poliser lurat gamla på deras kontokortskoder och kreditkort.(TT)
Publicerad 9 september 2015
En utbrytargrupp till brottsyndikatet Yamaguchi, Japans mäktigaste Yakuzagrupp med 23 000 medlemmar, har fått besök av polisen. Yamaken-gumi som utbrytargruppen kallar sig anklagas för att utklädda till poliser lurat gamla på deras kontokortskoder och k

En utbrytargrupp till brottsyndikatet Yamaguchi, Japans mäktigaste Yakuzagrupp med 23 000 medlemmar, har fått besök av polisen.

Yamaken-gumi som utbrytargruppen kallar sig anklagas för att utklädda till poliser lurat gamla på deras kontokortskoder och kreditkort.

Annons

På onsdagen stormade polisen maffiagruppens kontor i staden Kobe för att säkra bevis, men också för att lära sig mer om den nystartade gruppen.

Yamaken-gumi har enligt lokala medier 3 000 medlemmar och polisen fruktar att blodiga sammandrabbningar kan komma att ske med befintliga maffiafraktioner.

Likt italiensk och kinesisk maffia sysslar den japanska yakuzan med dobbel, droger, utpressning och prostitution.

Livet som gangster i Japan har blivit betydligt hårdare i samband med landets allt sämre ekonomi, enligt experter som nyhetsbyrån AFP pratat med.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons