Annons

Playboymodell riskerar fängelse

Amerikanska Playboymodellen Dani Mathers fick hård kritik när hon publicerade en smygtagen bild av 70-årig kvinna i ett omklädningsrum på Snapchat . Nu utreder Los Angelespolisen om Mathers gjort sig skyldig till brott.(TT)
Publicerad 5 november 2016

På Twitter skriver Mathers att hon "tar hela ansvaret för misstag" hon har begått, men det är oklart vad hon syftar på. Enligt BBC News riskerar fotomodellen nu upp till sex månader i fängelse och böter på tusentals kronor - om hon blir fälld i domstol för intrång i privatlivet.

Hennes advokat, som citeras av Los Angeles Times, hävdar att hans klient inte har gjort något olagligt. Los Angeles stadsåklagare Mike Feuer ser däremot Mathers agerande som exempel på "body-shaming" (ungefär kroppshån på svenska). Han hävdar att det "stigmatiserar offren och sänker självförtroendet" och vidmakthåller den skadliga tanken att människors unika utseenden ska jämföras med det tillrättalagda och i Photoshop tillfixade begreppet "perfekt".

Annons

För Dani Mathers innebar bilden på Snapchat att hon portförbjöds på alla gym som ägs av kedjan där hon smygfotade kvinnan. Hon förlorade även jobb i ett radioprogram och fick massiv kritik på nätet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons