Annons

Veteranplanskrasch - en död och många skadade

Ett 20-tal personer har skadats och en har omkommit sedan ett veteranplan kraschat och fattat eld på en åker utanför Pretoria i Sydafrika, rapporterar den sydafrikanska tv-kanalen Enca. Olyckan skedde nära flygplatsen Wonderboom, och röken från det kraschade planet syntes över hela flygplatsen.(TT)
Publicerad 10 juli 2018

Ett 20-tal personer har skadats och en har omkommit sedan ett veteranplan kraschat och fattat eld på en åker utanför Pretoria i Sydafrika, rapporterar den sydafrikanska tv-kanalen Enca.

Olyckan skedde nära flygplatsen Wonderboom, och röken från det kraschade planet syntes över hela flygplatsen. Planet kraschade genom en mindre fabriksbyggnad strax efter start, och två personer i byggnaden skadades allvarligt. Bilder på sociala medier visar att planet slets i stycken vid nedslaget.

””
Annons

Planet, ett Convair-340 byggt 1954, skulle på torsdag flygas till ett flygmuseum i Lelystad i Nederländerna, rapporterar AFP. Det hade renoverats i Pretoria och testflögs när olyckan skedde. Flygmuseet Aviodrome skriver på Facebook att personalen är "chockade".

Sydafrikanska myndigheter utreder olyckan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons