Annons

Över tio döda på Kinabalu

Turisterna på det populära berget Kinabalu på Borneo verkar ha drabbats mycket hårdare än först anat av ett jordskalv i fredags. Minst elva döda och åtta skadade rapporteras nu från bergstoppen.(TT)
Publicerad 6 juni 2015

Turisterna på det populära berget Kinabalu på Borneo verkar ha drabbats mycket hårdare än först anat av ett jordskalv i fredags. Minst elva döda och åtta skadade rapporteras nu från bergstoppen.

"Vid lunchtid (på lördagen malaysisk tid) hade elva kroppar hittats, varav två har identifierats, och åtta personer saknas fortfarande", twittrar Masidi Manjun, turismminister i den malaysiska delstaten Sabah.

Annons

När skalvet, med magnituden 6,0, slog till i fredags morse befann sig cirka 200 klättrare på det bildsköna berget. Till en början sades att alla klarat sig oskadda. 137 personer har sedan dess i stort sett oskadda förts ned till civilisationen.

Inget tyder på att det finns svenskar bland klättrarna, men utrikesdepartementet i Köpenhamn har bekräftat att två danskar drabbades. De är i säkerhet, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons