Annons

Över 100 döda i strid om hamnstad

Totalt 110 Huthirebeller och 22 regeringstrogna soldater har dödats vid sammandrabbningar i hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah) i Jemen under det senaste dygnet. Hälften av de Iranunderstödda rebellerna ska ha dödats under ett flygangrepp, uppger två läkare verksamma vid två olika sjukhus i staden.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Totalt 110 Huthirebeller och 22 regeringstrogna soldater har dödats vid sammandrabbningar i hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah) i Jemen under det senaste dygnet.

Hälften av de Iranunderstödda rebellerna ska ha dödats under ett flygangrepp, uppger två läkare verksamma vid två olika sjukhus i staden. En tredje läkare uppger att resten av rebellerna dött under strid, samt att deras kroppar förts till den rebellkontrollerade huvudstaden Sanaa.

Annons

Striderna om al-Hudaydah intensifierades för en dryg vecka sedan, och den saudiskledda alliansen har kraftsamlat för att återta hamnstaden som är strategiskt viktig för att få in humanitär hjälp till de nödlidande i Jemen.

Hittills har nu 382 människor dött på bägge sidor i samband med striderna i hamnstaden. Sammanlagt har minst 10 000 människor dödats sedan en saudiskledd militärallians klev in Jemenkriget i mars 2015, på regeringens sida.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons