Annons

Omräkning i Florida av röster

Det blir omräkning i Florida i valen av senator och guvernör. De slutgiltiga resultaten kommer på torsdag, enligt en talesperson för delstaten. I valet till USA:s senat leder republikanen Rick Scott knappt före den sittande senatorn, demokraten Bill Nelson.(TT)
Publicerad 10 november 2018

Det blir omräkning i Florida i valen av senator och guvernör. De slutgiltiga resultaten kommer på torsdag, enligt en talesperson för delstaten.

I valet till USA:s senat leder republikanen Rick Scott knappt före den sittande senatorn, demokraten Bill Nelson. Skillnaden mellan dem var på lördagseftermiddagen cirka 12 500 röster eller 0,15 procent.

Annons

Enligt icke officiella resultat i guvernörsvalet leder republikanen Ron DeSanti före demokraten Andrew Gillum med runt 33 700 röster eller 0,41 procent.

Gillum betecknas som vänsterradikal och president Donald Trump, som engagerat sig hårt i duellen, har bland annat kallat Gillum för tjuv. Skulle Gillum vinna blir han Floridas förste svarte guvernör.

Tisdagens amerikanska mellanårsval ledde till mycket jämna och ovissa kamper på flera håll, till exempel guvernörsvalet i Georgia och senatsvalet i Arizona.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons