Annons

Dödlig attack mot flyktingläger

Bombplan attackerade flyktingläger i norra Syrien i dag. Minst 28 människor ska ha dödats, och det finns obekräftade uppgifter om att angreppen utfördes av ryska eller syriska attackplan. Men regimen anklagar islamistiska upprorsmän för angreppen.(TT)
Publicerad 5 maj 2016

Men regimen anklagar islamistiska upprorsmän för angreppen.

Bilder på sociala medier visar hur tält har förstörts efter angreppen mot al-Camouna-lägret, som ligger i Sarmada i Idlib-provinsen i norra Syrien nära Turkiet.

Annons

Enligt oppositionsvänliga Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som rapporterar om kriget från Storbritannien, var det flera barn och kvinnor bland dödsoffren. Enligt SOHL-ledaren Rami Abdel Rahman ska minst 50 civila ha skadats i attacken, rapporterar AFP.

Sarmada är belägen cirka tre mil väster om den hårt ansatta syriska storstaden Aleppo.

Dagens attack äger rum ett dygn efter att den ytterst sköra vapenvilan i Syrien förlängts.

Tidigare under dagen utsattes den turkiska gränsstaden Kilis för raketeld från ett område i Syrien som hålls av terrororganisationen Islamiska staten (IS). En person skadades lätt, enligt borgmästaren.

IS har upprepade gånger beskjutit Kilis. Hittills i år har 21 personer dödats i attackerna.

Turkiet brukar besvara elden och i onsdags sade premiärminister Ahmed Davutoglu till tv-kanalen al-Jazira att landet är redo att skicka in marksoldater in i Syrien om det är nödvändigt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons