Annons

Ny massgrav hittad i Mexiko

En ny massgrav har hittats i delstaten Veracruz i östra Mexiko. Enligt obekräftade uppgifter har mellan 400 och 500 kroppar hittats. - Det ser ut som ett dödsläger, eller värre, säger Rosalia Castro Toss, talesperson för frivilligorganisationen Solectio, som letar efter försvunna personer.(TT)
Publicerad 6 november 2018

En ny massgrav har hittats i delstaten Veracruz i östra Mexiko. Enligt obekräftade uppgifter har mellan 400 och 500 kroppar hittats.

””

Massgraven ligger bara fem kilometer från en annan massgrav, som upptäcktes för två år sedan och där kvarlevorna efter 296 personer hittills har påträffats och arbetet med att hitta fler kroppar fortfarande pågår.

Annons

Delstaten Veracruz är en viktig smuggelrutt för droggäng som för narkotika norrut mot gränsen till USA och har länge plågats av våld och korruption. I september hittades 32 massgravar med kvarlevor efter minst 166 människor i Veracruz.

Massgravar upptäcks regelbundet i Mexiko, med dussintals eller till och med hundratals oidentifierade kroppar. Nästan 4 000 sådana kvarlevor har hittats sedan 2007, enligt en människorättsorganisation.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons