Annons

Ännu en dödad tiger rör upp känslor

Två dödade tigrar på tre dagar har skapat debatt och rört upp starka känslor i Indien. Det senaste fallet inträffade under söndagen. Bybor, som trodde att en invånare i byn attackerats, följde efter och dödade en tioårig tigerhona i en skyddad skog.(TT)
Publicerad 5 november 2018

Två dödade tigrar på tre dagar har skapat debatt och rört upp starka känslor i Indien. Det senaste fallet inträffade under söndagen. Bybor, som trodde att en invånare i byn attackerats, följde efter och dödade en tioårig tigerhona i en skyddad skog. Enligt lokala medier i delstaten Uttar Pradesh plågades tigern till döds genom att först köras över med en traktor och sedan slås ihjäl med pinnar och spjut.

Incidenten inträffade bara två dagar efter att Indien upprörts av dödandet av en annan tigerhona. Den tigern hade anklagats för att ha dödat tretton personer de senaste två åren och sköt till döds i Maharashtra i västra Indien i fredags.

Annons

Kvinno- och barnministern Maneka Gandhi anklagade i helgen Maharashtras skogsminister för olaglig jakt och lovade att vidta juridiska åtgärder.

Tigern lever farligt i Indien, sedan 2002 har beståndet i landet minskat med nästan 40 procent. Enligt landets nationella myndighet för tigrar beror det delvis på att människan tränger ut tigern ur dess naturliga miljö, vilket även anses ligga bakom helgens två incidenter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons