Annons

Pompeo möter Nordkoreas Kim Yong-Chol

USA utrikesminister Mike Pompeo och den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol kommer att träffas i New York under veckan som kommer för att fortsätta diskussionerna om Nordkoreas kärnvapenprogram.(TT)
Publicerad 4 november 2018

USA utrikesminister Mike Pompeo och den högt uppsatte nordkoreanske politikern Kim Yong-Chol kommer att träffas i New York under veckan som kommer för att fortsätta diskussionerna om Nordkoreas kärnvapenprogram.

Det meddelar den amerikanske utrikesministern dagen efter att Nordkorea sagt sig överväga att börja tillverka kärnvapen igen om inte USA drar tillbaka sina hårda sanktioner.

Annons

Vid ett historiskt möte i juni undertecknande Kim Jong-Un och Donald Trump ett vagt formulerat avtal om kärnvapennedrustning. Men sedan dess har lite hänt, USA står fast vid sina sanktioner och i Nordkorea växer frustrationen.

"De förbättrade relationerna är oförenliga med sanktioner. Det som återstår att göra är för USA att agera korrekt," står det i uttalandet som undertecknats av chefen för det nordkoreanska utrikesdepartementets avdelning för Amerikastudier, som distribueras via den statliga nyhetsbyrån KCNA.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons