Annons

Nigeria stänger sliten flygplats

Nigeria planerar att stänga flygplatsen i huvudstaden Abuja i sex veckor från och med 8 mars för att laga flygplatsens landningsbana, enligt ett uttalande från landets flygdepartement. Tidigare har regeringen sagt att reparationerna skulle påbörjas i februari.(TT)
Publicerad 3 januari 2017

Nigeria planerar att stänga flygplatsen i huvudstaden Abuja i sex veckor från och med 8 mars för att laga flygplatsens landningsbana, enligt ett uttalande från landets flygdepartement.

Tidigare har regeringen sagt att reparationerna skulle påbörjas i februari. Varför datumet flyttas fram framgår inte av uttalandet.

Annons

Beslutet att stänga flygplatsen kommer efter att flygbolag har hotat med att sluta flyga dit på grund av den slitna landningsbanan.

Under reparationerna är det tänkt att trafiken ska omdirigeras till flygplatsen i Kaduna som ligger ungefär 16 mil norr om Abuja. Passagerarna ska transporteras mellan städerna med buss på gropiga vägar med säkerhetsvakter i släptåg, eftersom det har skett kidnappningar där de senaste åren.

Analytiker säger att den tillfälliga stängningen av flygplatsen i Abuja kan påverka Nigerias ekonomi, Afrikas största, negativt, enligt nyhetsbyrån Reuters. 2016 upplevde landet sin första ekonomiska nedgång på 25 år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons