Annons

Turister dog i taxi som sveptes ned i havet

Regnet öste ner och kraftiga strömmar med brunt vatten svepte bort bilar på de översvämmade gatorna i det lilla samhället Sant Llorenç. Minst nio personer har dött i samband med nattens kraftiga regn på Mallorca och flera saknas.(TT)
Publicerad 10 oktober 2018
””

Han var på väg till staden Manacor när han överraskades av vattnet i Sant Llorenç, sex mil från Palma. Översvämmade floder och dräneringskanaler fick vattenmassor att tränga in på gator och i hus, vilket ledde till att runt 120 Sant Llorenç-bor fick ta skydd i ett sportcenter i Manacor under natten.

"Mycket dramatisk situation"

Annons

Javier Martínez berättar för Diario de Mallorca hur hans hus fylldes av vatten på några minuter:

””

Antalet personer som dött i samband med översvämningarna har stigit till nio, skriver den lokala räddningstjänsten på Twitter. Ungefär lika många saknas.

Inga svenskar

"Mitt stöd till familjer och vänner till offren och till de som har påverkats av de tragiska översvämningarna", twittrar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez.

Svenska UD har inga uppgifter om att några svenskar drabbats.

Två brittiska turister har hittats döda i en taxi under vattenytan i S'Illot vid kusten, skriver Diario de Mallorca. Bilen tros ha spolats ned i ett vattendrag i Sant Llorenç och svepts med ned till havet en mil därifrån.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons