Annons

IS-bombare i ambulans dödade 21

Minst 21 människor har dödats i två självmordsdåd i de irakiska städerna Tikrit och Samarra, enligt myndigheterna. Ytterligare tiotals personer har skadats i attackerna, som skedde med hjälp av ambulanser.(TT)
Publicerad 6 november 2016

Minst 21 människor har dödats i två självmordsdåd i de irakiska städerna Tikrit och Samarra, enligt myndigheterna. Ytterligare tiotals personer har skadats i attackerna, som skedde med hjälp av ambulanser.

I Tikrit i mellersta Irak utlöste en självmordsbombare en sprängladdning som hade lastats i en ambulans, vid den södra infarten till staden. 13 personer dödades, enligt polis- och sjukhuskällor. Myndigheterna i staden har utlyst ett utegångsförbud med hänvisning till underrättelser om att fler attacker kan komma.

Annons

I Samarra, beläget mellan Tikrit och Bagdad, detonerade en bilburen självmordsbombare sin sprängladdning på en parkeringsplats för shiitiska pilgrimer på besök i en moské i staden. Minst åtta dog, varav flera var iranska medborgare. Även här användes en ambulans, enligt militären och polisen.

Den sunniextremistiska terrorgruppen IS har tagit på sig dåden genom sitt halvofficiella nyhetsorgan Amaq.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons