Annons

Många dömda för förödande skred i Kina

24 lokala regimtjänstemän och en företagsledare har dömts till som mest 20 års fängelse sedan de ansetts bära ansvar för det jord- och lerskred som krävde 70 liv i Shenzhen, granne med Hongkong i södra Kina.(TT)
Publicerad 6 maj 2017

24 lokala regimtjänstemän och en företagsledare har dömts till som mest 20 års fängelse sedan de ansetts bära ansvar för det jord- och lerskred som krävde 70 liv i Shenzhen, granne med Hongkong i södra Kina.

Det var den 20 december 2015 som en enorm ansamling av ler- och jordmassor satte sig i rörelse och begravde fabriker och bostadshus. Senare visade det sig att högen lagts upp illegalt.

Annons

Företagsledaren som ansvarade för platsen döms för oaktsamhet och korruption till 20 års fängelse och motsvarande nära 13 miljoner kronor i böter. En hög före detta tjänstemän döms också till 20 års fängelse och motsvarande drygt 10 miljoner kronor i böter för att ha tagit mutor medan en annan hög före detta tjänsteman ska sitta 16 år i fängelse för samma brott.

17 andra före detta tjänstemän får skaka galler i mellan 3 och 7 år medan 5 av deras före detta kollegor får andra typer av straff.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons