Annons

Tolv döda i rebelloffensiv i Aleppo

Oppositionen i Syrien har inlett en veckolång offensiv mot områden som regeringen kontrollerar i Aleppo. Tre bilbomber och granatbeskjutning krävde minst 12 människors liv på torsdagen, enligt den statliga nyhetsbyrån Sana. Ytterligare 200 skadades i attackerna.(TT)
Publicerad 3 november 2016

Oppositionen i Syrien har inlett en veckolång offensiv mot områden som regeringen kontrollerar i Aleppo. Tre bilbomber och granatbeskjutning krävde minst 12 människors liv på torsdagen, enligt den statliga nyhetsbyrån Sana. Ytterligare 200 skadades i attackerna.

Zaher Hajo, rättsläkare i regeringskontrollerade västra Aleppo, sade till Reuters att åtta personer hade förts till sjukhus med andningssvårigheter som antas ha orsakats av en gasattack. Han sade att det inte hade fastställts vilken sorts gas som kan ha använts.

Annons

Angriparna - fraktioner av Fria syriska armén och jihadister - försöker bryta igenom belägringen av östra Aleppo. Målet är att inta områden som regeringen kontrollerar i Aleppo för att förbinda östra Aleppo med områden de kontrollerar på landsbygden väster om Aleppo.

De stridande rebellerna har uppmanats att lämna östra Aleppo via säkra korridorer fram till fredag kväll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons