Annons

Man åt snigel - dog åtta år senare

En man i Sydney åt en levande snigel till rödvinet och smittades med en sällsynt parasit. Åtta år senare har han avlidit, rapporterar australiska medier. Berättelsen om 29-åringen i Sydney tar sin början på en mindre tillställning en sen kväll under 2010, skriver nyhetssajten News.(TT)
Publicerad 6 november 2018

Berättelsen om 29-åringen i Sydney tar sin början på en mindre tillställning en sen kväll under 2010, skriver nyhetssajten News. Mannen drack rödvin i en trädgård tillsammans med sina vänner, och när en snigel kravlade sig förbi sällskapet började de sporra varandra till att äta den.

””

Några dagar senare fick han smärtor i benen, men sökte inte läkarvård direkt. Senare konstaterade läkarna att han drabbats av hjärnhinneinflammation som utlösts av en rundmasksinfektion. Den specifika rundmaskarten återfinns vanligtvis i gnagare, men kan sprida sig till sniglar som äter råttbajs.

Annons

Mannen föll i koma som varade i 420 dagar. När han slutligen vaknade hade hjärnan fått bestående skador. Fallet har uppmärksammats stort i australiska medier, och familjen har kämpat för att få stöd från staten och privata givare för att vårda honom.

Men hans liv gick inte att rädda. Efter åtta års kamp mot sjukdomen avled han i fredags, omgiven av familj och vänner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons