Annons

Oklart om angrepp mot flygplats i Damaskus

Den internationella flygplatsen i Syriens huvudstad i Damaskus utsattes för luftangrepp på söndagen, skrev den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Flera fientliga mål i luften påstods ha skjutits ned.(TT)
Publicerad 9 december 2018

Den internationella flygplatsen i Syriens huvudstad i Damaskus utsattes för luftangrepp på söndagen, skrev den statliga syriska nyhetsbyrån Sana. Flera fientliga mål i luften påstods ha skjutits ned. Sedan togs dock uppgiften bort, och enligt en källa på flygplatsen attackerades inte flygplatsen, skriver Sana.

Ljudet av explosioner och luftvärnseld ska dock ha hörts i området, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar konflikten från Storbritannien.

Annons

Enligt SOHR är det - om det skulle visa sig att det faktiskt handlat om en attack - de första robotangreppen mot Syrien sedan det avancerade ryska luftförsvarssystemet S-300 installerats i landet. Det skedde sedan ett ryskt plan sköts ned av syriskt luftvärn i samband med ett israeliskt angrepp i september, då 15 ryssar omkom.

Ryssland lade skulden på Israel och hävdade att dess stridsflygplan använt det ryska planet som sköld vid attacken, ett påstående som tillbakavisats av Israel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons