Annons

Labour hotar May med trotsprocess

Storbritanniens problemtyngda premiärminister Theresa May har fått ännu en huvudvärk inför parlamentsomröstningen om det brittiska EU-utträdet senare i december.(TT)
Publicerad 2 december 2018

Storbritanniens problemtyngda premiärminister Theresa May har fått ännu en huvudvärk inför parlamentsomröstningen om det brittiska EU-utträdet senare i december. Oppositionspartiet Labour hotar nu Mays regering med att inleda ett förfarande om parlamentstrots, om premiärministern inte delar med sig av den juridiska rådgivning hon har fått om sitt brexitavtal.

May reser för tillfället landet runt i hopp om att övertyga kritikerna om stöd för sitt förslag till avtal, som godkänts av EU:s stats- och regeringschefer. Det ser dock ut som att det blir svårt för henne att baxa det genom brittiska parlamentet, som röstar den 11 december.

Annons

Labour har flaggat för att partiet kommer att rösta nej, samt att man kommer att tvinga fram en misstroendeomröstning om May misslyckas med att få stöd. Det scenariot är högst troligt, då en stor grupp ledamöter i premiärministerns eget läger också väntas rösta nej.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons