Annons

KRF-ledaren öppnar för att sitta kvar

Knut Arild Hareide, partiledare för norska Kristelig Folkeparti (KRF), öppnar för att stanna kvar på posten trots att han redan aviserat sin avgång. Öppningen beror på hur det går i de kommande förhandlingarna med regeringen.(TT)
Publicerad 3 november 2018

Knut Arild Hareide, partiledare för norska Kristelig Folkeparti (KRF), öppnar för att stanna kvar på posten trots att han redan aviserat sin avgång. Öppningen beror på hur det går i de kommande förhandlingarna med regeringen.

Vid ett extrainsatt landsmöte på fredagen stod det klart att KRF-medlemmarna i det kristdemokratiska partiet sade nej till Hareides förslag att dra in stödet till regeringen och försöka bilda en ny regering vänsterut.

Annons

I stället vill en majoritet av medlemmarna söka en plats i den sittande högerregeringen och nu väntar tuffa förhandlingar. Hareide avvaktar resultatet.

””

I förhandlingarna behöver KRF komma överens med konservativa Høyre, högerpopulistiska Fremskrittspartiet och liberala Venstre. Hareide hade helst sett ett samarbete med socialdemokratiska Arbeiderpartiet, samt Senterpartiet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons